FREE SHIPING FOR ORDERS OVER $50

Srčno popotovanje

Zakaj srčno in zakaj popotovanje?

Vas zanima, zakaj sem izbrala prav besedno zvezo ``srčno popotovanje?`` Ostanite z mano in kaj kmalu me boste razumeli.

Zakaj srčno?

S Slovarju slovenskega knjižnega jezika lahko preberemo, da nam knjižna razlaga besede srčen opiše  besedo z dvema močnima besedama. To sta POGUMEN in ODLOČEN. Hkrati pa je starinsko beseda pomenila tudi PRISRČEN in PRIJAZEN. Torej, vse te besede skupaj opišejo meni to najpomembnejšo vlogo v življenju – starševstvo.

V mojem svetu se trudim biti srčna mama svojima otrokoma. Odločna v odločitvah, ki jih moram dnevno sprejemati. Pogumna v življenju – da ne obupam zlahka, ampak se trudim iskati nove možnosti in priložnosti. Prisrčna za svoja dva otroka, da jima odkrito izkazujem svoje občutke, a ju z njimi ne obremenjujem, hkrati pa sem nežna in ljubeča. In nenazadnje še prijazna, s spoštljivim tonom se trudim postavljati meje in ju voditi skozi življenje ter ju s prijazno besedo voditi po njuni poti.

Poudarjam, trudim se. Včasih mi tudi spodleti. Pride dan, ko sem pod stresom in se ne zmorem soočiti z njim. Takrat ne zmorem vedno nadzorovati svojih čustev in se zgodi, da ne zmorem spoštljivo, nežno in prijazno postaviti mej. Ampak se iz vsake situacije nekaj naučim. Ko se zavem, da sem pretirano reagirala, se svojima otrokoma opravičim. In nato se trudim na situacijo pogledati iz druge strani ter ozavestiti vzroke, zakaj je do nje sploh prišlo. In ko mi uspe, sem bogatejša. Bogatejša za novo izkušnjo, ki mi je dala možnost, da sem se spet nekaj naučila.

Hvaležna sem za vse nove izkušnje. Hvaležna sem za trenutke, ko padem. Hvaležna, saj se vedno znova nekaj naučim, kar me vodi naprej, k iskanju novih poti in gradnji boljših odnosov.

Zakaj popotovanje?

Popotovanje je v Slovarju slovenskega knjižnega jezika opredeljeno kot sinonim za besedo potovanje. Torej gre za premikanje iz kraja v kraj, kjer spoznavamo nove kraje, nove ljudi.

Sama vidim naše življenje kot nenehno potovanje. Vsak dan znova lahko spoznavamo nove ljudi, znajdemo se v novih situacijah, se srečamo z novimi izzivi in se trudimo, da jih premagujemo.

Vse, ki začutijo in bi se mi želeli pridružiti na Srčnem popotovanju vabim, da mi sledite na spletni strani www.srcnopopotovanje.si, Facebook in Instagram strani Srčno popotovanje ter mi pišete na e-naslov simona@srcnopopotovanje.si

f
1942 Amsterdam Ave NY (212) 862-3680 chapterone@qodeinteractive.com    Free shipping
    for orders over 50%