Kdo sem in kakšni so moji začetki?

O meni

Sem Simona Vrbanič, po izobrazbi profesorica specialne in rehabilitacijske pedagogike ter raziskovalka življenja, osebnostne rasti, vzgoje, odnosov,… Sem tudi ena od ustanoviteljic Društva SiA, v katerem pripravljamo predavanja, delavnice in razne druge aktivnosti za pomoč osebam pri osebnostni rasti ter vzgoji otrok.

 

V teh razgibanih časih sem tudi jaz ena izmed tistih, ki sem se podala na svojo pot. Pot, kjer bom delala to, kar si resnično želim in to, kar nekje globoko v sebi čutim. Hvaležna sem, da se lahko predstavim s svojim projektom in si srčno želim, da ga boste vzeli za svojega. Vabim Vas, da se z mano podate na Srčno popotovanje.

 

Tako kot vsi, sem tudi jaz v svojem življenju šla skozi veliko faz učenja. In ena, zagotovo najpomembnejša faza učenja, se je zame začela leta 2016, ko sem prvič dobila naziv mama.

 

Moja deklica je v meni prebujala vsa mogoča čustva, na plan so prihajali občutki, katerih prej nisem poznala. Začelo se je obdobje mojega intenzivnega učenja. Ni mi bilo dovolj, da sem ‘takšna kot sem’, saj sem verjela, da si moj otrok zasluži mirno mamo, ki bo otroku z dejanji pokazala svoje občudovanje. Želela sem si postati mama, ki bo svojemu otroku (ali otrokom) dala krila, da bodo lahko poleteli v svet, hkrati pa oblikovala dovolj močne korenine, da se bodo radi vračali domov.

 

Mislila sem, da sem na dobri poti.

 

Potem se je konec leta 2018 rodil moj drugi otrok, sin. Čeprav navdušena nad novim članom, sem bila vedno bolj utrujena. Veliko znanj sem že imela, pa mi je starejša hči vsak dan znova pokazala, da ne vem dovolj. Na plan so prihajala intenzivna čustva, ki jim velikokrat nisem bila kos. Nisem se zmogla in ne znala nadzorovati.

 

Čeprav sva v tistem obdobju z mojo zlato pupo izgubili stik, sem verjela, da ni prepozno. Verjela sem, da lahko nekaj naredim. Verjela sem, da sem jaz tista, ki se moram premakniti iz cone udobja in stvari se bodo začele urejati.

 

Pa sem se spet znašla v intenzivnem procesu učenja. Učenja o vzgoji. Učenja o sebi. In to še traja… izobraževanja, branje knjig in iskanje odgovorov na vprašanja, ki se pojavljajo dan za dnem…

 

V času,  ki sem ga opisala, je pri meni prišlo do ‘gore’ sprememb. Umirjenost, sproščenost, pozitivna naravnanost, spuščanje občutka krivde ter zaupanje v to, da se iz vsake slabe izkušnje lahko nekaj naučiš.

 

Postajam boljša mama, boljša žena in verjamem, da tudi boljša oseba. Še bolj pa verjamem, da to, kjer sem zdaj ni končna točka. Obstajajo še rezerve. Vedno bodo.

 

Na tej moji razburkani poti vzgoje otrok in osebnostne rasti bi velikokrat potrebovala le nežen opomnik, da je vse tako, kot mora biti. Potrebovala bi, da bi me v navalu čustev nekdo ustavil in mi rekel: »Neža je super. Ti si v redu. Zbujajo se neprijetna čustva zaradi preteklih izkušenj, vzorcev. Zmoreš drugače. Neža te potrebuje. Vdihni in izdihni. Bodi tukaj za njo.«

 

In s tem namenom sem oblikovala Srčne kartice za starše. Želim si, da vam bodo v trenutkih, ko se začenjajo v vas prebujati neprijetna čustva in ste na poti, da ‘znorite’ in posledično poskrbite za razdiralen odnos med vami in otrokom, te kartice znale umiriti vaša divja čustva. Da se boste zavedli, da imate čudovite otroke. Da boste v tistem trenutku videli, da lahko s hvaležnostjo in radostjo v srcu greste skozi vsako situacijo in s tem pomagate svojemu otroku, da se nauči biti najboljša različica sebe. In verjamem, da mu boste na tak način, z zgledom, to najbolj jasno pokazali. Verjamem, da boste čez čas neizmerno hvaležni, da ste zmogli ostajati mirni, radostni in polni ljubezni, saj se bodo vaši otroci, kot najstniki in kasneje, vračali k vam in iskali vašo bližino, mnenje in podporo.

 

Simona Vrbanič

f
1942 Amsterdam Ave NY (212) 862-3680 chapterone@qodeinteractive.com    Free shipping
    for orders over 50%