O vzgoji in meni

Začrtala sem si novo življenjsko pot. Sledim srcu in svoji viziji ter ob tem čutim neverjetno podporo…podporo s strani ljudi in vesolja.

Če bi mi nekdo pred petimi leti rekel, da bom javno pisala o sebi, svoji družini, svojih čustvih… hmm… no, ne bi mu verjela. Niti slučajno. Takrat sem se ukvarjala s tem, kaj pa če se kdo ne bo strinjal z mano? Kaj bodo govorili? Kaj si bo nekdo mislil?

In nekako sem, skozi leta učenja, branja, izobraževanj in sledenjem srcu (pri čemer me je prvi na to pot potisnil ravno moj Davor, za kar mu bom večno iz srca hvaležna) pristala tukaj, kjer sem sedaj.

Srečna, zadovoljna, bogatejša za prenekatero izkušnjo in predvsem bogatejša za pogum in samozaupanje.

In ja, tudi sedaj še me tu in tam prešine: »Jaz nekomu prenašam ideje in ga vodim pri vzgoji otrok, moj otrok pa se ne vede tako, kot bi ‘se moral’.«

Ampak, k sreči, zelo hitro pridem z mislimi nazaj k pravi realnosti.

Zavem se, da otrokovo, trenutno neprimerno, vedenje ne determinira mene kot slabo mamo.

Zavem se, da je njegovo trenutno vedenje del učenja.

Zavem se, da je trenutna situacija le še ena izmed tistih, iz katerih se bova oba z otrokom nekaj novega naučila in iz nje bova šla še bogatejša. Bogatejša za eno izkušnjo in eno znanje več.

Kako krasno je s tem zavedanjem pluti skozi vsakdan.

Dragi starši, tudi vam želim, da čimprej spoznate, da zaradi otrokovega ‘neprimernega’ vedenja v javnosti niste slabi starši. Le znašli ste se v situaciji, kjer se lahko oba z otrokom nekaj novega naučita. Prisluhnite svojemu otroku. Spoznajte njegovo trenutno stisko in bodite tisti, ki boste zmogli preslišati komentarje okolice v smislu: »Kako nevzgojen otrok.« ter »Jaz bi mu že pokazal.« in podobno.

Sledite svojemu srcu, sledite otroku. Stopite v njegov svet in se mu približajte, mu pomagajte in skupaj z njim poiščite rešitve za nastalo situacijo.

Možnosti je neskončno. Ste jih pripravljeni poiskati?

Post a Comment

f
1942 Amsterdam Ave NY (212) 862-3680 chapterone@qodeinteractive.com    Free shipping
    for orders over 50%